Samtalsterapi i Stockholm

Hur mår Du? Lever Du det liv Du vill ha? Vad längtar Du efter? Vad drömmer Du om?
Är det att finna mer harmoni och glädje i livet? Vill Du lära känna Dig själv bättre och utvecklas som människa? Längtar Du efter något mer där Du känner Dig mer tillfredsställd? Har Du någon som genuint lyssnar på Dig och förstår vad Du egentligen tycker, tänker och känner, eller saknar Du en annan människas närvaro och medkänsla?

Vår samtalsterapi i Stockholm är ett stöd för Dig som vill utveckla, förändra eller skapa något nytt i Ditt liv. En av orsakerna som brukar vara gemensam för oss alla är en längtan efter att må bra och en längtan efter en förändring. Då kan samtalsterapi hjälpa Dig med verktygen till ökad förståelse. Att gå i samtalsterapi syftar till att reflektera och bearbeta, att få stöd och vägledning när man känner sig vilse och livet är tungt. Då kan det vara skönt att ha någon utomstående att dela tankar och känslor med.

Kanske har Du tröttnat på Dina gamla mönster och vill ha en förändring samt utforska nya möjligheter. För att skapa en förändring måste Du ta ett första steg. Att gå i terapi kan vara det steget. Kanske genomgår Du något smärtsamt i livet, kanske har Du ångest eller en inre oro som Du inte vet var den kommer i från. Kanske vill Du stärka Dig själv, utforska mening och syfte eller har Du längtan efter något mer i livet?

I vår samtalsterapi i Stockholm ges Du möjlighet att samtala med någon om det som är viktigt för Dig. Din alldeles egen tid att reflektera kring livet och se saker som berör Dig, Dina känslor och behov. Det är fler och fler människor som söker stöd i sina liv genom samtalsterapi, män som kvinnor, unga som äldre.

Att gå i samtalsterapi hjälper oss att skapa en inre trygghet och frihet, därigenom får vi större möjligheter att välja det liv vi vill leva. Vi märker hur vi får lättare att hantera och vara i våra relationer. I början av samtalsterapin kan det kännas som om vi tar ett steg tillbaka. Det är de känslor och svårigheter som vi har tryckt undan som nu kommer upp till ytan och, för kanske första gången, möter vi våra känslor fullt ut. Det här är helt naturligt i en samtalsterapi, och så småningom märker vi att vi får en ökad medvetenhet, fler valmöjligheter och en känsla av större mening med våra liv. Syftet med samtalsterapin är att Du ska stärka Dig själv och Ditt inre, och med tiden kunna bli ”Din egen terapeut”.

Hela människan tas i beaktning så som tankar, känslor, kroppen och vårt allra innersta. Stort fokus ligger på att medvetengöra hur vi ser på oss själva, vilka mönster och beteenden vi har samt vilka uppfattningar och normer som speglar och påverkar vår verklighet. Samtalsterapi är en upptäcktsresa i oss själva som ger oss nya perspektiv, nya infallsvinklar. Vi får redskapen för att fatta mer medvetna val, redskapen för att skapa mer av det liv vi längtar efter.

Att gå i terapi är omgivet av en mängd föreställningar, men att ta steget att gå i terapi är ett sätt att ta ansvar för sitt liv. Samtalsterapi är en investering i Dig själv, i Din utveckling. Som samtalsterapeut är jag vägledare och vandrar med på resan. Vi utgår från Dina behov och Ditt mål. Så frågan är kanske inte om, utan när?
Varmt välkommen att kontakta mig för ett första möte för samtalsterapi i Stockholm!